Inge Vanassche

Ik ben steeds in mijn leven op zoek geweest naar de samenhang tussen geest, materie en de kunsten. Doorheen een lange zoektocht van cursussen volgen en deze in de praktijk brengen door lesgeven, therapeut zijn en ateliers te ontwikkelen, ben ik gekomen tot wie ik ben. De verschillende fasen in mijn leven gaan altijd gepaard met omwentelingen, metamorfoses en met de nodige momenten van angst, twijfel en onzekerheid.

Soms moet je helemaal de boeg omgooien om een diepere laag van jezelf bewust te worden en te beginnen praktiseren. Dit is wat evolutie van ons vraagt en het proces waar we ons in overgave aan geven, of we nu willen of niet.
We ont-wikkelen tot we bij onze kern zijn om dan van daaruit te gaan leven in vrijheid, gelijkheid en broederschap.
Kunst en spiritualiteit is steeds de rode draad geweest in mijn leven en in het beroep van kunstzinnig therapeut en docent heb ik deze verbinding gevonden.

In het verleden was ik bestuurder en hoofddocent bij De Kleine Johannes vzw gedurende 8 jaar. De Kleine Johannes vzw bood een opleiding aan tot kunstzinnig therapeut.
Deze opleiding duurde 4 jaar met een ritme van 2 dagen per week.
Tevens werden er stages en eindwerken gevraagd elk jaar.
Op het einde van dit traject kreeg men, na slagen in alle onderdelen, een erkend diploma vanuit de E.A., Dornach, Zwitserland. Dit diploma had geen erkenning in België.
In 2019 heb ik De Kleine Johannes vzw stopgezet en daardoor ook de opleiding.
De opleiding was voor veel mensen te zwaar belastend, zowel qua tijd als financieel.

In 2020 besloot ik om ART OF EDEN op te richten.
ART OF EDEN richt zich op het aanleren van de kunstzinnige technieken, hun werking en het helende aspect maar ook op het persoonlijk proces van de deelnemers.
De kunstzinnige vakken maar ook meditatie, studie, biografisch werken zijn hierop afgestemd. Dit is het nieuwe in de opleiding: de transpersoonlijke processen.
Aan het einde van de opleiding krijg je een certificaat van het gevolgde traject.