Opleiding Hauschka schilderreeks

12 dinsdag namiddagen

september 2023 - maart 2024

Dr. Margarethe Hauschka ontwikkelde een schildermethodiek op basis van de kleuren van de regenboog.  Het schilderen zelf gebeurt volgens 3 fasen. We vertrekken vanuit het onbewuste, gaan naar het dromende om dan te eindigen in een beeld die zich aan ons toont.

Het beeld is een boodschap van ons onbewuste. De taal van het onbewuste zijn beelden en symbolen. Tijdens deze reeksen gaan we kijken naar wat het onbewuste ons meedeelt.

 

Er is mogelijkheid tot het volgen van 2 reeksen. 

BIOGRAFISCHE REEKS

Tijdens deze reeks maken we een reis doorheen onze kindertijd, onze puberteit, ons volwassen zijn en gaan zo over naar de ouderdom. We werken met specifieke kleuren voor bepaalde periodes en kijken welke beelden er naar voor komen vanuit ons onderbewuste.
Tijdens het schilderen gaan we ook het proces aan van heling.

Deze cursus vereist een voorkennis van de Hauschka schildermethodiek. Indien je deze techniek niet kent, dienen er 2 momenten gekozen te worden om de techniek aan te leren voor de cursus begint. Deze zijn apart te betalen.

Wanneer:  5 dinsdag namiddagen van 13u15 tot 15u30 (kan snel een halfuurtje langer duren): 26/9, 10/10, 24/10, 7/11 en 21/11/23.
Waar: online (zoom) of eerste 3 lessen in Aalst, laatste 2 in Turnhout
Prijs: 175 euro

SCHEPPINGSVERHAAL

Gedurende 7 namiddagen herbeleven we het scheppingsverhaal. Het is ook ons eigen verhaal, als mens. We duiken in de Akasha kronieken en ervaren hoe alles tot stand kwam. 
Tijdens de reeks kan je ervaren wat de rechtschapen plaats is van de mens op aarde, wat zijn taak is en zijn verantwoordelijkheid. 

Deze cursus vereist een voorkennis van de Hauschka schildermethodiek. Indien je deze techniek niet kent, dienen er 2 momenten gekozen te worden om de techniek aan te leren voor de cursus begint. Deze sessies zijn apart te betalen. 

Wanneer:  7 dinsdag namiddagen van 13u15 tot 15u30 (kan snel een halfuurtje langer duren) : 5/12, 19/12/23, 9/1, 23/1, 6/2, 20/2, 5/3/24.
Waar: online (zoom) of Turnhout (vlakbij station)
Prijs: 245euro

Inschrijving aanvragen